Patrick wint Boccia-toernooi in Beneden-Leeuwen

2023 11 26 Patrick met bekerOp zondag 26 november heeft Patrick van Klink uit Roelofarendsveen met succes meegedaan aan een landelijk Boccia-toernooi in Beneden-Leeuwen. Hij heeft vier wedstrijden gespeeld en wist deze allemaal te winnen. Zodoende won hij in zijn categorie de eerste plaats.

Patrick heeft zijn vier wedstrijden gewonnen met achtereenvolgens 8-1, 12-0, 11-1 en 8-2. Het is niet voor niets dat hij al meerdere jaren Nederlands kampioen is in de open klasse. Patrick speelt Boccia bij GSV De Sleutels. De Sleutels is de omnisport-vereniging voor iedereen die door een beperking of revalidatiebehoefte baat heeft bij beweging of bij aangepaste sport.

Boccia is daar een mooi voorbeeld van: een soort Jeu de boules, maar dan met zachte ballen op een gladde vloer, zodat het geschikt is voor rolstoelers. Voor iedereen die Jeu de boules een leuke sport vindt, maar bijvoorbeeld slecht ter been is geworden, is Boccia de ideale sport. Je hoeft niet per se op het niveau van Patrick te spelen. Natuurlijk kun je het ook gewoon recreatief doen.

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020-2024 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.