Patrick wint Boccia-toernooi in Beneden-Leeuwen

2023 11 26 Patrick met bekerOp zondag 26 november heeft Patrick van Klink uit Roelofarendsveen met succes meegedaan aan een landelijk Boccia-toernooi in Beneden-Leeuwen. Hij heeft vier wedstrijden gespeeld en wist deze allemaal te winnen. Zodoende won hij in zijn categorie de eerste plaats.

Patrick heeft zijn vier wedstrijden gewonnen met achtereenvolgens 8-1, 12-0, 11-1 en 8-2. Het is niet voor niets dat hij al meerdere jaren Nederlands kampioen is in de open klasse. Patrick speelt Boccia bij GSV De Sleutels. De Sleutels is de omnisport-vereniging voor iedereen die door een beperking of revalidatiebehoefte baat heeft bij beweging of bij aangepaste sport.

Boccia is daar een mooi voorbeeld van: een soort Jeu de boules, maar dan met zachte ballen op een gladde vloer, zodat het geschikt is voor rolstoelers. Voor iedereen die Jeu de boules een leuke sport vindt, maar bijvoorbeeld slecht ter been is geworden, is Boccia de ideale sport. Je hoeft niet per se op het niveau van Patrick te spelen. Natuurlijk kun je het ook gewoon recreatief doen.

Showdown-clinic op multisportdag Lisse

20230909 140705 bewerktOp zaterdag 9 september 2023 organiseerde Lions Club De Oude Duinen samen met de Oogvereniging Zuid-Holland en andere partners een multisportdag voor blinden en slechtzienden. De dag werd gehouden op het terrein van AV De Spartaan in Lisse. Er kon kennisgemaakt worden met allerlei aangepaste sporten. Vanuit GSV De Sleutels heeft Stefan Heuker reclame gemaakt voor Showdown door clinics te verzorgen. Er was veel interesse, en Stefans enthousiasme en natuurlijk het leuke van Showdown zelf hebben meerdere aanwezigen serieus aan het denken gebracht. We hopen dat het ook tot nieuwe leden voor onze mooie club leidt.

Showdown tijdens de zomermaanden

showdown uitleg regelsDe afdeling Showdown traint op de vrijdagavonden tijdens de zomermaanden juli, augustus en september op aangepaste tijden. In verband met de zomer-dienstregeling van de bus begint de training om 18.30 uur in plaats van om 19.00 uur. Dan kan iedereen nog op tijd de aansluiting halen om thuis te kunnen komen. Voor geïnteresseerden die kennis willen komen maken, is dat handig om te weten: vanaf 18.30 uur kun je terecht in Morschwijck aan de Topaaslaan in Leiden. Geef graag even een berichtje van tevoren. Omdat iedereen met een geblindeerde bril op speelt, is het niet 'nodig' om blind of slechtziend te zijn om deze bijzondere sport te bedrijven.

Open Boccia-training voor geïnteresseerden

2023 07 08 poster open training bocciaZaterdag 8 juli staat er een open training gepland in samenwerking met het Cruyff foundation om geïnteresseerde personen kennis te laten maken met Boccia.

Opgeven kan via

Wie graag jeu de boules speelt, maar minder goed ter been is, heeft met Boccia een mooi alternatief: het wordt gespeeld op een gladde vloer. Recreatief of op topsport-niveau, het kan allebei. Kom kennismaken bij De Sleutels.

Sleuteltoernooi groot succes

GSV Sleuteltoernooi 59 of 75 verkleindOp zaterdag 28 januari 2023 was het in Huis van de Buurt Morschwijck een drukte van belang. Maar liefst 32 spelers uit het hele land namen deel aan het Sleuteltoernooi, dat we voor het eerst sinds 2005 weer georganiseerd hebben. Het succes van het Zuid-Hollandtoernooi was er mede oorzaak van. Er kwam namelijk zoveel reactie uit het land, dat het organiseren van een landelijk toernooi op voorhand al een succes zou gaan worden. Dankzij de gulle bijdragen van enkele fondsen konden we het realiseren.

Onder deskundige leiding van Piet Noorlander en Ieke Wiersma is het toernooi vlekkeloos verlopen. Er zijn in een dag tijd zo'n 120 Showdown-wedstrijden gespeeld. Die werden in goede banen geleid door de scheidsrechters die ook vanuit het hele land aanwezig waren. Enthousiaste vrijwilligers die hun gewicht in goud waard zijn.

Omdat er in vier verschillende klasses werd gespeeld, gingen er uiteindelijk maar liefst twaalf spelers met een beker naar huis. Alle deelnemers kregen verder een handig aandenken mee.

2023 01 27 Foto Helma in de studioZowel voorafgaand aan als tijdens het toernooi heeft de regionale pers ook de nodige aandacht besteed aan dit mooie evenement. Helma heeft op vrijdagavond een interview gegeven bij Sleutelstad (klik hier om te beluisteren), Marnix schoof op vrijdag aan bij de Vrijmibo van Unity.NU (klik hier om te beluisteren), op zaterdag kwamen fotograaf en verslaggever van het Leidsch Dagblad, en bovendien nog een verslaggever van Unity voor een video-reportage over het toernooi (bekijk hem hier op YouTube). Als je wilt weten wat Showdown is, beluister dan vooral het interview met Helma en bekijk de video.

Wij hopen dat deze aandacht ertoe zal leiden dat bijvoorbeeld tennissers of tafeltennissers in de regio, die door fysiek ongemak hun sport niet kunnen blijven beoefenen, komen kennismaken met Showdown. Recreatief of op niveau spelen, bij GSV De Sleutels kan het.

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.