Sleuteltoernooi groot succes

GSV Sleuteltoernooi 59 of 75 verkleindOp zaterdag 28 januari 2023 was het in Huis van de Buurt Morschwijck een drukte van belang. Maar liefst 32 spelers uit het hele land namen deel aan het Sleuteltoernooi, dat we voor het eerst sinds 2005 weer georganiseerd hebben. Het succes van het Zuid-Hollandtoernooi was er mede oorzaak van. Er kwam namelijk zoveel reactie uit het land, dat het organiseren van een landelijk toernooi op voorhand al een succes zou gaan worden. Dankzij de gulle bijdragen van enkele fondsen konden we het realiseren.

Onder deskundige leiding van Piet Noorlander en Ieke Wiersma is het toernooi vlekkeloos verlopen. Er zijn in een dag tijd zo'n 120 Showdown-wedstrijden gespeeld. Die werden in goede banen geleid door de scheidsrechters die ook vanuit het hele land aanwezig waren. Enthousiaste vrijwilligers die hun gewicht in goud waard zijn.

Omdat er in vier verschillende klasses werd gespeeld, gingen er uiteindelijk maar liefst twaalf spelers met een beker naar huis. Alle deelnemers kregen verder een handig aandenken mee.

2023 01 27 Foto Helma in de studioZowel voorafgaand aan als tijdens het toernooi heeft de regionale pers ook de nodige aandacht besteed aan dit mooie evenement. Helma heeft op vrijdagavond een interview gegeven bij Sleutelstad (klik hier om te beluisteren), Marnix schoof op vrijdag aan bij de Vrijmibo van Unity.NU (klik hier om te beluisteren), op zaterdag kwamen fotograaf en verslaggever van het Leidsch Dagblad, en bovendien nog een verslaggever van Unity voor een video-reportage over het toernooi (bekijk hem hier op YouTube). Als je wilt weten wat Showdown is, beluister dan vooral het interview met Helma en bekijk de video.

Wij hopen dat deze aandacht ertoe zal leiden dat bijvoorbeeld tennissers of tafeltennissers in de regio, die door fysiek ongemak hun sport niet kunnen blijven beoefenen, komen kennismaken met Showdown. Recreatief of op niveau spelen, bij GSV De Sleutels kan het.

Vrijwilligers in het zonnetje

Groepsfoto uitsnedeOp zaterdag 21 januari 2023 heeft het bestuur alle vrijwilligers en begeleiders even in het zonnetje gezet. Op een enkeling na kon iedereen aanwezig zijn. Een blijk van waardering voor hun trouwe inzet op de achtergrond is niet alleen 'gepast', maar het leverde een heel gezellig samenzijn op, met allerlei leuke ontmoetingen. Per slot van rekening zijn de meeste vrijwilligers en begeleiders bij een van de sporten actief, waardoor ze de anderen weinig tegenkomen. Onder het genot van het spreekwoordelijke hapje en drankje, prima en vriendelijk verzorgd bij De Kromme Does in Hoogmade, was het binnen warm en gezellig. Die sfeer werd nog versterkt door de mist buiten boven het water. Na het openingswoordje van de voorzitter heeft een van de medewerkers van De Kromme Does ons even op de foto gezet. Die foto willen we je natuurlijk niet onthouden.

2023 feestelijk gestart

balletjesspel in het zwembadBij het zwemmen en aquajoggen hebben we er aan het begin van het jaar een feestelijk tintje aan gegeven. Spelletjes, en na afloop gezamenlijk iets drinken in het restaurant, met een lekkere koek erbij. We heten niet voor niets Gezellig, Sociaal en Vrolijk!

Bewegen in warm water om soepel te worden en te blijven. Onder begeleiding in je eigen tempo. Altijd gezellig. Vooral op maandagavond is er nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Groot landelijk Showdown-toernooi in Leiden

2021 06 08 Foto ShowdownOp zaterdag 28 januari 2023 organiseert onze afdeling Showdown een groot landelijk toernooi. Er wordt in verschillende klassen gestreden om de prijzen. Rond het succesvolle Zuid-Hollandtoernooi in 2022 kwam er zoveel respons uit de rest van het land dat besloten is om dat toernooi op korte termijn een landelijk vervolg te geven. Zodoende. Het belooft een toernooi op hoog niveau te worden, want vrijwel de hele Nederlandse top zal aanwezig zijn.

Het toernooi vindt plaats in Huis van de Buurt Morschwijck, Topaaslaan 19 in Leiden. De wedstrijden beginnen om 10.00 uur. De finales zullen naar verwachting rond 16.30 uur worden gespeeld.

Pers en publiek zijn hartelijk welkom.

Skating Blind op vrijdag 6 januari 2023

Sfeerimpressie drijvende ijsbaan editedDe jubilerende Oogvereniging organiseert iets unieks: Skating Blind op vrijdag 6 januari 2023. De Drijvende IJsbaan in Leiden, een tijdelijke ijsbaan die drijft in de
gracht, is op 6 januari tussen 10.00 en 13.00 uur ‘s middags exclusief gereserveerd voor mensen met een visuele beperking en hun schaatsbuddy’s.

Aansluitend is er een stadwandeling onder leiding van een gids door het mooie centrum van Leiden, speciaal voor mensen met een visuele beperking.

Meer info en aanmelden: https://www.oogvereniging.nl/agenda/skating-blind-in-leiden/

 

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.