Bowlen

Bowling wordt gespeeld op een lange smalle baan met aan het eind daarvan 10 pins die in een driehoek staan opgesteld en die door een bal omgegooid moeten worden. Het doel: zoveel mogelijk pins omgooien.

Bij GSV De Sleutels wordt deze sport in competitieverband beoefend door zowel visueel als niet-visueel gehandicapten. Er wordt samengewerkt met de Leidse afdeling van de Oogvereniging (voormalig NVBS) (www.oogvereniging.nl/ledengroep/). Dat maakt het extra gezellig! Door een extra aanpassing die beschikbaar is (kenners noemen het een rampje, maar het is een soort goot), kan ook vanaf een stoel of vanuit een rolstoel gebowld worden.

Al sinds 1980 wordt dankbaar gebruik gemaakt van de gastvrijheid van de familie Menken en hun medewerkers. Het bowlen kent dus al een lange traditie in Leiden. Dat er na het bowlen nog gezellig nagepraat wordt onder het genot van een consumptie, maakt het tot een dubbel geschikte besteding op de zaterdag.

Waar?
Bowling Restaurant Menken, Kenauweg 10, Leiden.

Wanneer?
Elke 2e zaterdag van de maand gedurende de maanden september tot en met april, van 10:30 tot 12:00 uur.

Meer informatie:
Als je graag een keer de sfeer wilt proeven (het is altijd gezellig!), kun je contact opnemen met secretaris Jim Pons, (06 82) 68 14 33.