Aquajoggen

Bij aquajoggen worden onder begeleiding van muziek de spieren en gewrichten getraind, op een gezonde manier in het heerlijk warme water. Ieder op zijn eigen tempo. We maken gebruik van wetbelts die er voor zorgen dat je comfortabel blijft drijven zonder dat jouw voeten de bodem raken. Hierdoor kun je op een ontspannen manier bewegen.aquajoggen

Het aquajoggen vindt plaats in het revalidatiebad van Basalt, dat van alle gemakken is voorzien. Er is extra verwarmd water van ongeveer 33°C, er zijn twee in hoogte verstelbare bodemhelften en twee ‘luie’ trappen. Ook is er een badlift aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn. Vanzelfsprekend is er ook drijfmateriaal aanwezig.

Het aquajoggen vindt één keer per week plaats, onder deskundige leiding. De groep bestaat uit 10-20 mensen. Ook is altijd iemand aanwezig voor toezicht en ondersteuning. Als je in het water een begeleider nodig hebt, mag deze gratis mee.

Als je graag een keer de sfeer wilt proeven (het is altijd gezellig!), kun je contact opnemen met secretaris Jim Pons, (06 82) 68 14 33.

De gegevens op een rijtje:
Maandag: 20:45 – 21:15 uur
Zwembad van Basalt, Wassenaarseweg 501, Leiden

Let op: gebruik van badslippers is verplicht.