Sleuteltoernooi groot succes

GSV Sleuteltoernooi 59 of 75 verkleindOp zaterdag 28 januari 2023 was het in Huis van de Buurt Morschwijck een drukte van belang. Maar liefst 32 spelers uit het hele land namen deel aan het Sleuteltoernooi, dat we voor het eerst sinds 2005 weer georganiseerd hebben. Het succes van het Zuid-Hollandtoernooi was er mede oorzaak van. Er kwam namelijk zoveel reactie uit het land, dat het organiseren van een landelijk toernooi op voorhand al een succes zou gaan worden. Dankzij de gulle bijdragen van enkele fondsen konden we het realiseren.

Onder deskundige leiding van Piet Noorlander en Ieke Wiersma is het toernooi vlekkeloos verlopen. Er zijn in een dag tijd zo'n 120 Showdown-wedstrijden gespeeld. Die werden in goede banen geleid door de scheidsrechters die ook vanuit het hele land aanwezig waren. Enthousiaste vrijwilligers die hun gewicht in goud waard zijn.

Omdat er in vier verschillende klasses werd gespeeld, gingen er uiteindelijk maar liefst twaalf spelers met een beker naar huis. Alle deelnemers kregen verder een handig aandenken mee.

2023 01 27 Foto Helma in de studioZowel voorafgaand aan als tijdens het toernooi heeft de regionale pers ook de nodige aandacht besteed aan dit mooie evenement. Helma heeft op vrijdagavond een interview gegeven bij Sleutelstad (klik hier om te beluisteren), Marnix schoof op vrijdag aan bij de Vrijmibo van Unity.NU (klik hier om te beluisteren), op zaterdag kwamen fotograaf en verslaggever van het Leidsch Dagblad, en bovendien nog een verslaggever van Unity voor een video-reportage over het toernooi (bekijk hem hier op YouTube). Als je wilt weten wat Showdown is, beluister dan vooral het interview met Helma en bekijk de video.

Wij hopen dat deze aandacht ertoe zal leiden dat bijvoorbeeld tennissers of tafeltennissers in de regio, die door fysiek ongemak hun sport niet kunnen blijven beoefenen, komen kennismaken met Showdown. Recreatief of op niveau spelen, bij GSV De Sleutels kan het.

‘Bewegen met een beperking, bewegen zonder beperking.’

© 2020-2024 GSV De Sleutels. Website door interlijn.nl in opdracht van ict4free.nl.